dijous, 3 de setembre del 2015

La perspectiva, les ombres i la llum en l'art: Shigeo Fukuda, un mestre del disseny gràfic, i Kumi Yamashita, una artista subtil.

Shigeo Fukuda  ha creat obres impressionants basant-se en l'ús pacient i reflexiu d'uns elements i d'unes tècniques artístiques en principi gens complicades.  Es tracta,  això sí, d'aprofitar amb molta sensibilitat algunes eines simples del llenguatge visual,  com ara la llum i les ombres, les textures, o el contrast,... 




...i també aplicant amb molt de criteri altres aspectes més profunds de l'estructura i la composició,  com per exemple els efectes de la perspectiva, aplicacions geomètriques i tot de retòriques visuals molt expressives.  Es tracta d'un artista que no deslliga pas el sentit creatiu de la seva vida quotidiana i que reivindica per a l'art valors tan necessaris com l'alegria, l'inventiva o l'humor,  alhora que elabora uns missatges totalment meditats i plens de sentit estètic i cultural.


Shadow Sculpture_Clamps_by Shigeo Fukuda from SHADOWMESSENGER on Vimeo.


Shigeo Fukuda ha estat reconegut internacionalment com un dels mestres indiscutibles  en el camp del disseny gràfic. 



Altres artistes contemporains segueixen algunes d'aquestes vies d'expressió que va practicar el mestre Fukuda,  amb resultats tant notables i extraordinaris com els de l'obra de la jove Kumi Yamashita:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada