diumenge, 12 de gener del 2020

El mitjà videogràfic


Exemple de producte videogràfic: Una excel.lent historieta animada.




L'obra gràfica, pictòrica o fotogràfica es troba amb limitacions evidents quan tracta de representar el moviment i la durada de les coses, els esdeveniments i les situacions reals o imaginades. Les mateixes limitacions sorgeixen quan tracta de capturar l'instant fugisser, el moment exacte i sobtat en què passa alguna cosa interessant davant nostre. L'art ha cercat des de sempre la manera de poder superar aquestes limitacions, i ho ha aconseguit, en part, a través de l'elaboració de solucions molt creatives: l'execució gestual, la repetició rítmica de formes, la superposició de plans, l'extensió de la pintura i del suport, la seqüenciació d'imatges fixes... Però no ha estat fins que la tecnologia i els avenços científics no han permés de treballar amb un seguit d'imatges fixes i seqüenciades de manera contínua (els fotogrames en un film) que l'art ha conquerit del tot aquesta dimensió del moviment i de la durada temporal de les coses, representades en l'obra visual narrativa.

Les històries il·lustrades, les tires dibuixades a la premsa impresa, el còmic, són precursors directes dels "storyboard" que s'utilitzen al cinema o, més actualment, al mitjà videogràfic.





El guió il·lustrat o "storyboard" exposa visualment i amb acompanyament molt breu de redacció escrita el contingut i l'argument de cada escena important d'un producte cinematogràfic, televisiu o videogràfic.

Qualsevol producte videogràfic animat, tant si parteix d'un video pròpiament dit, d'una animació de tipus "Flash", d'un producte amb "Stop Motion", amb Scratch o amb qualsevol altre aplicació similar, necessita d'aquest mínim treball previ de disseny i plasmació d'idees en un guió gràfic. El guió gràfic és l'esbós d'aquest tipus d'obra visual.


Exemples d'animacions senzilles.



Exemple senzill creat amb l'app FlipaClip



Exemple senzill creat amb PIC-PAC



Escena realitzada amb FlipaClip



Aplicacions d'edició i creació videogràfica i d'STOP MOTION pel telèfon mòbil.




https://youtu.be/-PcDoL34Bkg


https://youtu.be/C4QCY8K1RJI


https://youtu.be/WWPsW_1CA10


https://youtu.be/7AiEsiEoBq8


https://youtu.be/Igtugy53VoU



https://youtu.be/YtmK-rCl0_w



https://youtu.be/-MaWyyySj00



https://youtu.be/w3t7D4aWfQQ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada