dissabte, 16 de maig del 2015

Videos sobre construcció dels polígons regulars i de polígons estrellats


Els polígons anomenats "regulars" són figures geomètriques fonamentals,  que presenten una estructura molt elegant, molt clara i molt noble,  de proporcions equilibrades i exactes,    com per donar expressió al ritme seré que procura la igualtat i la simetria dels seus traçats.   
A continuació  hem penjat uns quants vídeos de Youtube i diapositives que us ajudaran a comprendre com haurem de procedir per a dibuixar aquestes figures tan harmonioses.  















Pel que fa als polígons anomenats "polígons estrellats",  aquests es basen igualment en les formes regulars que hem vist aquí,  però les línies rectes que determinen els costats no uneixen vèrtex consecutius,  sinò què uneixen vèrtex alterns o més separats.  Per a dibuixar-los haurem de disposar abans d'una circumferència dividida en parts iguals  (tantes parts com "puntes" hagi de tenir la nostra estrella) o bé haver dibuixat abans el polígon regular corresponent:  Un polígon estrellat de 5 puntes es pot dibuixar a partir d'un polígon regular de 5 costats  (pentàgon),  i així successivament.   Els videos següents us expliquen detalladament aquest procés.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada